Agenda

Agenda is leeg

Functies >> Ketelaars

De Ketelaars

Lang, lang geleden toen het rook van het slachtveld opgetrokken was, de pandoeren hun wonden aan het likken waren en het rode bloed zijn weg naar de zwarte aarde gevonden had, beleefden de roerstokridders hun zoveelste overwinning. Maar dit was slechts het topje van de ijsberg, een sneeuwbal die net aan het rollen was geslagen. De roerstokridders stonden voor hun grootste beproeving ooit. De strijd tegen het kwaad stond op het punt te beginnen. De luchten kleurden zwart en de rivieren lichten bij de bliksemflits zo nu en dan rood op, was dat vanwege het vele bloed dat ze dachten dat ze het zagen. Dagen gingen voorbij, nachten werden doorgehaald, aan een stuk werd er gevochten om ervoor te zorgen dat de vijandige linie doorbroken werd. Uiteindelijk na maanden van vechten, volhouden, zieken oplappen werd een bres geslagen in de vijandige muur. De roerstokridders kropen er doorheen en waren blij verrast de kwade vijanden meer dood dan levend aan te treffen. Met de laatste doeltreffende steken van hun zwaarden maakte ze er een einde aan. Maar niet nadat ze nagedacht hadden over hoe het nu verder moest. Want het kwaad zou altijd terugkomen. Dus besloten ze het volgende: De ziel van het overleden kwaad werd gevangen in een kristallen fles gestopt. Alleen in het kwaad in de fles was niet genoeg, binnen de kortste keren zou het er uit kunnen breken. De roerstokridders besloten ook hun eigen ziel in deze kristallen fles te stoppen, om het kwaad voorgoed in deze fles te laten zitten. Deze fles werd door een nazaat diep in een grot gezet om daar voor altijd
te blijven staan. Maar wie zou het ooit verwachten...

300 jaar na dato ontlokt een zware aardbeving vergezeld van rood en zwart licht zowaar een river uit die grot. Met als bron, jawel, de kristallen fles met het goede en het kwade. De toen zeer gerespecteerde ridder Nolet, besloot zijn zwaard aan de wilgen te hangen en aan de over van deze rivier een herberg annex stokerij te beginnen. Het liep goed, vooral des tokerij. Dit was waarschijnlijk te verklaren door het feit dat elke druppel water uit die rivier een element v an het goede en het kwade bevat.

Het moest een keer gebeuren: de nazaten van de toenmalige heldhaftige roerstokridders hadden zich ook in het huidige leven verenigd in het Heeren Dispuut Nondejuke. Deze heren waren van plan de rundervreugd te gaan vieren in de herberg van ridder Nolet. Ridder Nolet vond het wel leuk dat ze zijn herberg hadden uitgekozen en besloot de rundervreugd te verhogen door ze een rondleiding te geven in de stokerij. Vol enthousiasme namen deze heren de rondleiding aan. Alles kregen ze te zien omdat deze heren ridder Nolet aan zijn jeugd deed denken. Maar op een moment stonden alle ridders stokstijf. Precies waar de rivier de stokerij binnen kwam. Ze liepen als in trance naar het water toe. Het water begon te kolken en te stomen en vlagen van rood licht ontspoten uit het water. Niemand begreep wat er aan de hand was, behalve eentje. Eentje had vaag ergens een verhaal gehoord over roerstokridders en het gevecht van het goede en het kwade. Waarschijnlijk kwam het door zijn sinistere plaats in deze wereld. Waarschijnlijk door de hoeveelheid bier die hij op had. Maar hij trok de link tussen deze rivier en het bloed wat door de aderen van deze roerstokridders stroomde. Het moest wel familie zijn. En vanaf die dag zijn de heren van het dispuut weer de wakers van de kristallen fles met het goede en het kwade. De rundervreugd werd nog groter maar dit was alleen maar het goede in de fles. Het kwade zat er ook nog in. Er gaan ook verhalen dat het kwade nog steeds de roerstokridders wil overwinnen. Maar om toch ervoor te zorgen dat het kwade niet te vaak de overhand krijgt, stond een roerstokridder op en zei:
"Er moet iemand zijn die de fles bewaakt en ervoor zorgen dat het kwade niet de overhand krijgt bij de roerstokridders"
Deze vent noemde zichzelf: de Ketelaars .


Honorair Ketelaars der M.H.D. Nondejuke
1995 - 1996 Niedan...?
1996 - 1997 Runderterreur
1997 - 1998 Dröplul
1998 - 1999 Roosvies hè
1999 - 2000 Zandsteen
2000 - 2001 Kenny
2001 - 2002 Vent-iel
2002 - 2003 B.S.A.
2003 - 2004 Mini-me
2004 - 2005 Bunga-me Lonny
2005 - 2006 Penis Aqua Rosa
2006 - 2007 Amoebryo
2007 - 2008 Theresa
2008 - 2009 Celibarry
2009 - 2010 Plastic Burgery
2010 - 2012 Goofy
2012 - 2013 Carry Gay
2013 - 2014 Kierewiet
2014 - 2015 Jabba The Kut

Huidige Ketelaars
2015 - heden BaClown

Met ketelende groet,

BaClown

www.nondejuke.nl - 'Normaal is niet leuk, maar België wel!'