Over het dispuut

Het M.H.D. Nondejuke is het oudste herendispuut van de Maastrichtse Studentenvereniging Tragos. Het MHD is opgericht in 1982 en is hiermee een van de oudste disputen van Maastricht. 

Nondejuke is opgericht door de heren R. Aardenburg en F.X.M.Th.C. Geelen, tevens oprichters van de toenmalige MHS Tragos. Om het kaf van het koren te scheiden richtten deze heren Nondejuke op. Zodoende ontstond er een hechte vriendschap, een die zich onderscheid van andere vriendschappen. Dit is onder andere terug te zien in de borrelavonden, want als we gaan, dan gaan we met z’n allen! Maar ook op huisavondjes, chillen, gamen, studeren, sporten of wanneer iemand ergens hulp bij nodig heeft. Nondejukanen staan altijd voor elkaar klaar.

In november van dit jaar vieren wij ons 40-jarig jubileum. Door deze 4 decennia is Nondejuke niet meer weg te denken uit Maastricht, of eigenlijk hebben wij in deze periode Maastricht weer op de kaart gezet. Met elk jaar een nieuwe lichting kersverse Nondejukanen zal dit de komende eeuwen ook niet veranderen. Verder zorgen wij met de vele tradities en aloude mores die Nondejuke rijk is, dat elke borrelavond een groot festijn is, en laten wij de rundervreugd hoogtij vieren. 

Gedurende de jaarlijks terugkerende reünistendagen houden wij het contact met onze oud-leden in stand. Dit zorgt elk jaar weer voor prachtige (en sterke) verhalen en lullepotten. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor de actieve leden om de reünisten beter te leren kennen. Inmiddels zijn er zoveel Nondejukanen, die door het gehele land wonen (of zelfs daarbuiten) dat je ze overal kunt tegen komen. Je hoeft dus nooit ver te zoeken voor een avondje rundervreugd! 

%d bloggers liken dit: